Saturday, April 25, 2009

klakar plak

aku ley bertekak kat youtube dgn sorg minah ni psl tomok...hahahahha..dah kate aku xley tido kan...ape lagi aku carik gadoh ah...hahaha minah ni agak budus ah..sbb dia ni agung2kan sgt american idol..ada ke dia suh aku tgk american idol..dia xtau aku sanggup blk umah nk tgk ulangan american idol...hahahahah...go go adam lambert!..drp dia tu minah david cook...wakakakka...xada ah,dia kutuk2 tomok 'nyanyi xsedap lah xada rupe lah blablabla'...aku kesian kat tomok..ye ah mamat ni cube berubah ikut arus, dia dah berjaya jumpe diri dia, muzik dia, originality dia..but then ppl still criticize him coz his vocal...mmg lah vocal dia average je..kalo vocal gempak album xley jual, tu lagi susah kannn..dah ah malas aku nk bebel nih...y penting lepas ni, kalo si tomok nih, g amek/wat lagu mcm haprak,mmg nk kene baling telur ah..ye ah smua org sibuk pertahankan dia tuuu..bg dia support...

p/s:aku xminat dia n i dun think he's hot hahahahah..cume minat music originality dia je...okeyyyy

di malam hari

perut ku berbunyi...tapi mataku tak kuyu...buku tak dibuka...kerna tiada semangat nak baca, tiada semangat nak makan, tiada semangat nak tido...

dan ku kedengaran...periuk berlanggar-langgar di dapur..tapi ku masih tiada semangat tuk bangun dan menutup lampu dapur...wpun cik ti itu sedang berpesta...

Thursday, April 16, 2009

adam lambert

the most beautiful voice everrrr!!!!!...his voice just amazing, can't describe with word...eventhough ppl saying that hmmm he's not that truly guy(lol),but hey i dont care...he's just amazinggggg!!!!!..this is his best perfomance ever!!..makes me wanna cry..so touch..even im not always watching tv lately,but i do make sure i watch all his perfomance via internet of course...thankx to the tech...hohohoho...(kalo bab entertainment,bukan men lagi berusaha lol)...here we go,ADAM LAMBERT!!!!!!!

video

this is the lyric but he sang only half of the song...

MAD WORLD
All around me are familiar faces
worn out places, worn out faces
Bright and early for the daily races
Going nowhere, going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression, no expression
Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very very, mad world, mad world

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday, Happy Birthday
And I feel the way that every child should
Sit and listen, sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me, no one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me, look right through me

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very very, mad world, mad world
Enlarge your world, mad world

Wednesday, April 15, 2009

bencinta - faizal tahir

skrg ngah gile faizal tahir...wawawa...he's soooooo handsome plus charming..ahhhh my dream guy...ahhhhhh :melting

BENCINTA
Song : Audi Mok & Faizal Tahir
Lyrics : Audi Mok & Faizal Tahir

Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu
video

Friday, April 10, 2009

bosan

aku bosan menanti...
namun kesabaranku masih menguasai..
aku lemah menanti...
kerana aku terlalu sabar...

bila menanti...
ku terasa sunyi...
bila menanti...
buat kutermenung...
memikirkan kesilapanku..
keburukkanku...
kesepianku...
terasa hidup tak bermakna...
buat seketika...

tiba-tiba terlintas...
bayang rakan hipokritku...
yang bakal dekat denganku...
ku terasa menyesal...
namun itu tidak berguna...
ku merasa semakin menyampah...
dengan dirinya...
namun, cepat ku berfikir..
diriku juga tidak sempurna...

bila dan bila..
penantianku mahu berakhir...
o ayahku..
cepatlah datang...
bawaku pulang...
ku mahu lihat...
baju yang adikku beli...
dari megasale JJ....

Thursday, April 2, 2009

songs unexpectedly answer ur question

aku ada baca kat satu blog kwn kepada kwn aku..ekekeke...disebabkan benda ni menarik,jd daku copy dr dia..maaf yeee...

answer this question with ur winamp or mp3 or mp4,wuteva lah,but 1stly u've to shuffle it...no matter how ridiculous it will be..

these questions for those whose single..wawawa
1)do u love someone rite now?
2)why u still single till today?
3)plz comment about 'cinta pandang pertama'
4)(the answer from q3)why u think like that?
5)what type of ur dream guy?
6)plz tell us about ur life rite now..
7)honestly, r u happy?

the answers are
1)menghapus jejakmu
2)crawling...(????)haha
3)koi mil gaya(i found him/her,i think dats the meaning)....hahahahahahha
4)ho gaya hai tujhko to pyar sajna(u've fall in love sweetheart)...sorrylah smua jenis lagu aku dgr..
5)hai mera dil....okeyyyy aku rasa winamp aku ni gile...
6)i hate everything about u
7)akan tiba

menarik jugak jawapanku ini

jawab Tag dari Cek Puple

1. Apakah benda yang palingg penting dalam hidup kamu?
-laptop

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
-jem lady's choice..ahakzzz lapooo!

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
-stadium bola sepak

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
-sejak form3,hahaha owh inzaghi ku..yaya aku tau ko wat muke mencebik kan.well im single...dowh..

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
-daaaa of cozlah takkk...still tgh mencarik,experiment ehehehe

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
-aku dah lame xdinner kat restoran..wawa

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
-uhuuu buku semantik kot..ntah xingat

8. Nama penuh anda?
- shahrina anak md.shah ahaaaa

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
-lebih suke cite sama mama

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
-any italian footballer

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu
- cek purple,cek ayam,anjun,adek farah,k.ain,nik,khairi,nono

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
-yup2...di bangi gune tgn,tp sminggu skali gune mesin,di rumah gune mesin..wahhh detailnyeee

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
-nak pegi cameron lagi...aritu xsempat jelajah smua..cameron is so beautiful!!!

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
-aku nk ckp lebih dr 5 ley x..garang,banyak cakap,mulut celupar suke ati nk ckp apa,gile,boros,suke sgt blanja org pastu t sengkek,suke gado dgn a.gg,CENGENG!..hahahahahahahahahaha...aku sgt suke cite sama ini org y tag aku..

15. 8 perkara yang saya gilai
-coklat,tgk drama jepun,marshmallow,ice kream,kasut,baju,ac milan,novel ramlee awang murshid..

16. Pelukan atau ciuman?
-pelukan...kot

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?
-minna no nihongo
-introduction of sociolinguistic
-semantik&pragmatik
-sng cite smua buku kos aku ah..

18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
- xray by nabila huda
- cinta ini membunuhku by d'masiv
- sampai syurga by faizal tahir
- coba by faizal tahir
- fall 4 u by secondhand serenade
- aurora by estranged
- build god,then we'll talk by patd
- planetarium by ai otsuka

19. mari main TAG 8 orang lain.
- sape2 je la